16 Teknik Penting On-Page SEO Yang Wajib Anda Tahu

Apabila kita bercakap tentang SEO, ia sebenarnya terbahagi kepada dua; On-Page SEO dan Off-Page SEO. Dalam bahasa mudah, On-Page SEO adalah aktiviti pemasaran SEO yang di bawah kawalan kita.

Manakala Off-Page SEO adalah aktiviti-aktiviti pemasaran SEO yang kita tidak mempunyai kawalan 100% terhadapnya.

Sebagai contoh, apabila kita menulis artikel, kita sebenarnya mempunyai kawalan 100% terhadap artikel di blog kita tersebut. Itu adalah On-Page SEO.

Apabila artikel tersebut sudah diterbitkan, kita tidak boleh mengawal jumpa trafik yang akan masuk.

Ada kemungkinan kita menerima trafik yang banyak dari Facebook, blog-blog lain dan ada juga kemungkinan kita tidak menerima trafik langsung dari sumber-sumber ini. Itu adalah Off-Page SEO.

16 Sihir Rahsia On-Page SEO

Dalam infografik di bawah terdapat 16 poin penting berkaitan On-Page SEO yang wajib anda tahu dan kuasai untuk memperbaiki kedudukan blog anda di muka carian Google (klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas).

tips on page seo untuk blog

Belajar Sesuatu? Kongsikan Infografik Ini

Jika anda belajar sesuatu dari infografik di atas, sila kongsikan artikel ini di Facebook anda. Lebih banyak kita berkongsi dan memberi, lebih banyak kita akan dapat. ?

Kredit: Backlinko.

Minat Nak Belajar SEO Lebih Mendalam?

Masukkan nama & emel anda di bawah dan kami akan hantarkan tips berkaitan SEO secara PERCUMA dari semasa ke semasa kepada anda.


About Zulhilmi Zainudin

Pengasas bersama Prospek Digital dan pengasas Bina Blog Dot Com Sendiri. Berpengalaman lebih 5 tahun dalam pemasaran digital dan sangat obses dengan SEO & content marketing.

Speak Your Mind

*

Shares