Facebook Search Kini Memaparkan Semua Public Post

facebook-universal-search

Jika Twitter mempunyai fungsi carian yang memaparkan semua tweet dari akaun awam (public account), kini Facebook juga mengikut jejak langkah yang sama.

Kini, carian di Facebook secara automatik akan memaparkan semua pos awam (public post) dari semua pengguna Facebook tentang sesuatu topik.

Ia sedikit berbeza dengan Facebook Search sebelum ini di mana hanya public post dari rakan Facebook dan Pages yang kita Like sahaja dipaparkan di dalam keputusan carian.

Apa Maksudnya Kepada Bisnes Anda?

Ini bermakna, setiap bisnes kini sudah boleh melihat reaksi dan komen-komen pelanggan mereka terhadap servis dan produk mereka dengan lebih mudah di Facebook.

Fungsi ini diperkenalkan di US (English) terlebih dahulu dan ia akan diperkenalkan secara berperingkat kepada semua pengguna di negara lain dalam masa terdekat.

Minat Nak Belajar Pemasaran Digital Lebih Mendalam?

Masukkan nama & emel anda di bawah dan kami akan hantarkan tips berkaitan Pemasaran Digital secara PERCUMA dari semasa ke semasa kepada anda.


About Zulhilmi Zainudin

Pengasas bersama Prospek Digital dan pengasas Bina Blog Dot Com Sendiri. Berpengalaman lebih 5 tahun dalam pemasaran digital dan sangat obses dengan SEO & content marketing.

Speak Your Mind

*

Shares